Et smykke, et træ
DIBB Design har en vision om at levere bæredygtige smykker, og derfor støtter vi “One Tree Planted”, med et træ for hvert købte smykke. 
One Tree Planted er en non-profit organisationen, der planter træer i udsatte dele af verden. Træerne bliver plantet i Nordamerika, Latinamerika, Asien, Australien og afrika, hvor DIBB Design særligt har fokus på at støtte op om genopbygningen af skovarealer i Australien efter skovbranden i 2020.  Ved at plante et træ, sørger DIBB-design for at dine smykker er CO2 kompenseret, og dermed reduceres dit CO2-aftryk, når du handler dit smykke. For hvert træ der plantes, mindskes verdens CO2 forbrug med 23kg om året. Så gør en forskel, og vælg dit smykke med omhu. Dokumentationen for de plantede træer  og hvor de plantes, er tilgængelig her: Plantning af træer

Hvorfor træer er vigtige?
Træer hjælper med at rense luften for CO2, renser vandet vi drikker, og giver levested for over 80% af verden landdyr. Skovene i verden har skabt over 1,6 milliarder arbejdspladser, optaget den skadelige CO2 fra atmosfæren, og er en vigtig ingrediens i 25% af alt medicin såsom Aspitin (hovedpinepiller). De 6 hovedounkter der forklarer hvorfor træer er essentielle for vores planet er:

  1. Luften – Træer kan beskrives som naturens støvsuger, fjerner alt det beskidte og udleder ren oxygen vi bruger til at trække vejret.
  2. Vandet – Træer spiller en vigtig rolle i at opfange regnvand så vi ikke får naturkatastrofer. Derudover fungere rødderne som filtre. 
  3. Biodiversitet – Et enkelt træ kan blive hjem for hundredvis af specielle insekter, svampe, mos, fugle, pattedyr og planter.
  4. Klimaet – Træer hjælper med at nedbringe mængden af drivhusgasser. Et voksen træ optager 23kg  CO2 om året. 
  5. Sociale virkninger – Bæredygtig træfældning giver træ der kan bruges til at bygge hjem, og brænde for madlavning og varme. 
  6. Helbredet – Træer hjælper med at reducere dine chancer for stress, angstanfald, og giver os mulighed for at forbinde os med naturen.   https://onetreeplanted.org/pages/why-trees

Om One Tree Planted
One Tree Planted er en 501(c)(3) nonprofit, der har en mission om at gøre det let og simpel for alle at hjælpe og forbedre vores omgivelser ved at plante træer. Projekterne One Tree Planted administrere strækker sig over hele verden, og udføres igennem partnerskaberne med lokalsamfundet og kyndige fagfolk for at give den største gennemslagskraft for naturen, lokalbefolkning og dyrelivet. Genplantning hjælper med at genopbygge skovarealer efter naturbrande, oversvømmelser, skabe job til at opnå sociale virkninger og genoprette biodiversiteten. Mange af projekterne har overlappende FN-mål. Lær mere om virksomheden på onetreeplanted.org